Familjen Pangea ger SL ny färg

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-03-20

 | 

PUBLICERAD 

2015-03-20
Under det senaste året har Familjen Pangea arbetat med att modernisera SL:s visuella identitet för trafikinformation, och igår lanserades den. Med den nya identiteten fick SL dessutom en ny spårtrafikkarta, där alla linjer har en egen färg.

– Målet är att förenkla vardagen för SL:s resenärer och göra resan mer trivsam. Vi vet att våra resenärer navigerar på olika sätt, via destination, via linjenummer eller via färg, men färg har hittills inte implementerats fullt ut i vår trafikinformation, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på Trafikförvaltningen/SL, i ett pressmeddelande.

– Andra nyheter är att vi inför tvåspråkighet och ett mer konsekvent användande av piktogram, för att informationen ska bli mer tillgänglig för alla, säger Anna Kagervall, projektledare på Familjen Pangea.

På den nya kartan är det alltså inte bara tunnelbanelinjerna som har färg. Kartan kompletteras till exempel med en rosa färg för pendeltågslinjen mellan Västerhaninge och Bålsta, en ljusgrön färg för pendeltågslinjen mellan Södertälje och Uppsala.

– Ambitionen har varit att göra en attraktiv och funktionell spårtrafikkarta, säger Björn Larsson, grafisk designer på Familjen Pangea.

– Vi förstod att vi hamnat rätt när fokusgrupper vi testade kartan på sa att den kändes modern, internationell och att man blev glad av att se den, avslutar design director Kent Nyberg på Familjen Pangea.