Forsbergs slutföreställning på Bio Rio

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-05-26

 | 

PUBLICERAD 

2015-05-26

Imorgon, onsdag 27 maj, intar Forsbergs Skola Bio Rio.

Tidigare år har Forsbergs slututställning tagit plats i skolans egna lokaler, men i år introduceras ett nytt koncept. En slutföreställning med elevernas projekt i filmformat visas på Bio Rio, under temat 100.

– Idag behöver vi säga allt mer på kortare tid. Vårt mediebrus består av tusentals kanaler och en ständig uppdatering av nytt innehåll. Det sägs att du behöver lägga ner minst 10 000 timmar på någonting för att bli riktigt bra, samtidigt kan du på bara några sekunder säga “jag älskar dig”, skjuta någon i benet eller bryta mot högerregeln, säger Petter Kukácka, linjeansvarig.

Varje student får 100 sekunder på sig för sin enskilda film, i vilka de får berätta och visa sina examensarbete inom konst, design, storytelling och reklam.

– Det känns kul att kunna bjuda in till en annorlunda slututställning. Vi tror att en filmvisning blir roligare för både oss och besökarna. Efteråt har de som vill möjlighet att stanna kvar och prata om projekten med oss, säger Stina-Marie Olsson, en av avgångseleverna.

Matkasse 2.0 Pausfolket tweetingfishes.org Visual Beat Machine