Framtiden illustrerad

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-05-17

 | 

PUBLICERAD 

2016-05-17
Berghs-studenterna Sara Edström och Sofia Ekelund gör grafisk design av framtidsvisioner.

FA-3_

I sitt slutprojekt i grafisk design, Framtidsarkivet, valde de två Berghs-studenterna att samla framtidsvisioner. De gjorde intervjuer med personer inom olika fält för att fråga om hur de tror att världen kommer att se ut om 100 år.

”Vi utgick från ett hundraårsperspektiv för att få fria svar där ingen kan utvärdera vad som är rätt eller fel och som öppnar upp för ett mer visionärt tänkande”, skriver studenterna om projektet.

De har bland annat pratat med Nandi Nobell (Experience Designer), Maria Strömme (nanoteknolog), Darja Isaksson (digital innovatör), Oscar, Pontus och Simon Lund (7-åriga trillingar), Jana Söderberg (psykoterapeut) och Andrew Merrie (miljöforskare), samt haft korta intervjuer med Åsa Romson (fd. vice statsminister) och Gudrun Schyman (partiledare FI).

Efter de längre intervjuerna har vi kokat ned kärnord och värden kring hur just denna framtid ser ut och översatt i typografi, färg och komposition varefter vi samlat dem i en bok. Vi har också plockat ut ett konkret föremål eller företeelse från varje intervju och illustrerat det”, skriver de.

FA-5_ FA-6_ FA-9_