Gelato Groups Cloud kopplar formgivare med tryckerier

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-16

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-16

16787351769_a6e54e2bf3_o

Igår lanserade Gelato Group sin nya molntjänst, Cloud. Tjänsten låter formgivare, fotografer och kreatörer koppla upp sig mot tryckerier i 40 länder.

Tanken är att man som formgivare ska kunna skicka en färdig trycksak, med hjälp av ett gratis plugin till InDesign, Illustrator och Photoshop, till någon av Gelatos partnertryckerier, och sedan buda den färdiga produkten till mottagaren.

– Vi äger inga skrivare, men vårt mål är att revolutionera tryckeribranschen. Vi är en del av en växande delningsekonomi där potentialen ligger i att förenkla vägen från idé till uttag via en digital plattform som funkar lika bra i datorn som i mobilen. Vi ser dessutom stora miljövinster med att låta saker tryckas där de faktiskt ska användas, istället för att skeppas runt jorden, säger Gelatos koncernchef och grundare, Henrik Müller-Hansen.

Med tjänsten ska den färdiga produkten levereras inom 48 timmar i de 40 länder där Gelato har ett partnertryckeri. Tjänsten ska erbjuda obegränsat lagringsutrymme, och när ordern är lagd kan användaren följa leveransförloppet i mobilen eller via datorn.