Grafisk formgivning i en kortlek

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-08

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-08

the-design-deck-8-frontwithcellowrap

The Design Deck är en kortlek skapad av Forrest Media för att sprida kunskap och glädje kring grafisk formgivning. Idén startade hos Ben Barrett-Forrest 2013 när han skapade videon The History of Typography.

Jag började på allvar fundera på hur jag kunde spela en roll i utbildningen kring grafisk design i februari 2013. Jag hade nyligen blivit kär i typografi, och blev förvånad över bristen på bra instruktionsfilmer om det online. Jag beslutade mig för att ta saken i egna händer och gjorde den animerade kortfilmen The History of Typography.” Skriver Barrett-Forrest.

Kortleken har samma funktion som en vanlig kortlek, men på alla 52 kort finns information kring grafisk formgivning och design, som typografi, färgteori, principer inom design och historia.

the-design-deck-5-cards6fronts the-design-deck-6-cards17fronts the-design-deck-7-innerflap