Hon vann #omSLAGET

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-05-21

 | 

PUBLICERAD 

2015-05-21

CAP_2015-04

Erika Norén är vinnaren av CAP&Designs och TT Nyhetsbyråns tävling #omSLAGET. Vi tog tillfället i akt att prata med henne om hennes bidrag.

Grattis till vinsten! Hur känns det?

Det känns jättekul. Skoj att få vinna.

Vad gör du om dagarna?

Jag är en grafisk formgivare och illustratör, jag frilansar sedan 2009. Tidigare har jag jobbat på reklambyrå. Jag är en kreatör!

Vad hade du för inspiration för omslaget?

Jag tänkte på temat, att det skulle handla om grafisk identitet, så jag ville att det skulle ha med det att göra på något sätt. Då kom jag att tänka på färger och grafisk identitet, profil, koncept. Så försökte jag hitta kontrast i det, jag ville göra något som skulle vara iögonfallande utan att det blir för mycket. Tidningsdesign kan ju ha mycket text och färg, så jag funderade på vad som kunde bryta av.

Var det svårt att välja bild i TT Nyhetsbyråns bildarkiv?

Nej, det tyckte jag inte. Det var snarare tacksamt att man kunde arbeta med bilder på det sättet. Det var kul att de hade pantonesnurran också.

Vad fick dig att ställa upp?

Jag har länge tänkt att det vore kul att jobba med omslag, så jag måste utmana mig själv lite. Och CAP&Design är en tidning jag läst i många år, så det kändes som en kul utmaning.

Trodde du att du skulle vinna?

Nej, det trodde jag inte. Det var inget jag räknade med.

Vad tycker du om de andra bidragen?

Jag tycker att det var många väldigt fina bidrag. En del var kanske mer genomarbetade än andra.

Klicka här för att se resten av finalisterna i #omSLAGET.

Om du är nyfiken på att läsa mer om tävlingskriterierna, hur tävlingen gick till och juryn, hittar du all information på tavling.capdesign.se