Min läslista

Din läslista är tom.

Sök på capdesign.se

Hon vann #omSLAGET

TEXT Camilla Buch
ÄNDRAD 2015-05-21 | PUBLICERAD 2015-05-21
Annons

CAP_2015-04

Erika Norén är vinnaren av CAP&Designs och TT Nyhetsbyråns tävling #omSLAGET. Vi tog tillfället i akt att prata med henne om hennes bidrag.

Grattis till vinsten! Hur känns det?

Det känns jättekul. Skoj att få vinna.

Vad gör du om dagarna?

Jag är en grafisk formgivare och illustratör, jag frilansar sedan 2009. Tidigare har jag jobbat på reklambyrå. Jag är en kreatör!

Vad hade du för inspiration för omslaget?

Jag tänkte på temat, att det skulle handla om grafisk identitet, så jag ville att det skulle ha med det att göra på något sätt. Då kom jag att tänka på färger och grafisk identitet, profil, koncept. Så försökte jag hitta kontrast i det, jag ville göra något som skulle vara iögonfallande utan att det blir för mycket. Tidningsdesign kan ju ha mycket text och färg, så jag funderade på vad som kunde bryta av.

Var det svårt att välja bild i TT Nyhetsbyråns bildarkiv?

Nej, det tyckte jag inte. Det var snarare tacksamt att man kunde arbeta med bilder på det sättet. Det var kul att de hade pantonesnurran också.

Vad fick dig att ställa upp?

Jag har länge tänkt att det vore kul att jobba med omslag, så jag måste utmana mig själv lite. Och CAP&Design är en tidning jag läst i många år, så det kändes som en kul utmaning.

Trodde du att du skulle vinna?

Nej, det trodde jag inte. Det var inget jag räknade med.

Vad tycker du om de andra bidragen?

Jag tycker att det var många väldigt fina bidrag. En del var kanske mer genomarbetade än andra.

Klicka här för att se resten av finalisterna i #omSLAGET.

Om du är nyfiken på att läsa mer om tävlingskriterierna, hur tävlingen gick till och juryn, hittar du all information på tavling.capdesign.se

Annons
Annons
Annons

Magasinet

magimage
magimage
2019
No4

Vi pratar med Tecken Signs | Bokstavsillustratören Sofie Björkgren-Näse | Typsnittformgivarna So-Type | Ett samtal om typografi med ATypI | Typotugg | Gutenberg till Opentype

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No3

Pond Designs förpackningsprocess | Tomorrow Machine och framtidens förpackningar | Avkodade förpackningar | Brobygrafiska om varumärkesbärare | Årets PIDA-vinnare | Jake Knapps Design Sprint | Laptop-test

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No2

Interaktiva affischer med Pangpangpang | Visual Arts resa | The Emotional Art Gallery | Galleri: The Pavilion | De formger för Times Square | Personporträtt: Åsa Kax Ideberg | TBWA moderniserar

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No1

Fotorealistisk 3D hos Foam Studio | Offentlig konst i 3D | Galleri med Sven Prim | Ines Alpha sminkar med 3D | The Reprap Story | Omvärldsspaning | Framtiden för 3D | Vinetiketter för världen från Karlstad

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No4

Personporträtt med fotografen Weroncka Gȩsicka | Illustrera med papper | Flat design | Att välja bild | Konflikt och Kreativitet | Platt formagivning tar steget in i framtiden | Så når du betraktaren | Analys av Ericssons nya logotyp

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No3

Så jobbar Tele2 Inhouse | Lean design för formgivare | Effektiv utomhusreklam | Galleri: Björn Persson | Inhouse: Stockholms stadsbibliotek | Anti-copying in design | Inhouse: MoMA | Intervju: Christina Knight

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No2

Sthlm signs handmålar | Nordblicks nya profil | Semiotik i grafiken | Galleri: Simon Hjortek | Löwengrips redesign | Designa effektiva logotyper | Att redesigna eller ej | Nystartade studion Ulmaja Wilsson | Vi testar Loupedeck

Besök vår shop