Hyper Island fokuserar på digital transformation

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-18

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-18

Hyper Island 20141127Foto: Hyper Island

I augusti i år blir Hyper Island först i Norden med en masterutbildning inom digital transformation, en utbildning som fokuserar på ledarskap i förändring samt strategiskt tänkande, affärsutveckling, innovation och utveckling inom den digitala affärslogiken.

– Svenskt ledarskap saknar kompetensen att förvalta innovation och leda företagen in i den digitala världen. Vi ser att utbildning nu är avgörande och därför lanserar vi en masterutbildning med fokus på digital transformation, säger Johanna Frelin, vd Hyper Island, i ett pressmeddelande.

– Det finns ett stort behov i Sverige av högre utbildning inom den digitala utvecklingen, speciellt bland företagsledare. Rekryteringsfirmor och undersökningar har visat på bristen av det i flera år, fortsätter Johanna Frelin.

Enligt Johanna Frelin är det ’strutsbeteende’ som gör att företagsledare inte hänger med i den digitala utvecklingen.

– Många chefer tycker det här är läskigt och värjer sig mot det digitala. Man drar sig för att sätta sig in i det själv utan tänker att någon digital kunnig medarbetare kan komplettera företaget med rätt kompetens och förstår inte att det krävs kompetens på ledningsnivå för att styra företaget i rätt riktning, säger Johanna.