Illustrerad snabbmat

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-02-04

 | 

PUBLICERAD 

2016-02-04
Chipotle är en stor restaurangkedja i USA, som för tredje gången presenterar The Cultivating Thought-serien där de låter författare och illustratörer ta plats på deras förpackningar.

concept

Maria Raymondsdotter är en av illustratörerna som kontaktades av författaren Jonathan Safran Foer, som tillsammans med Chipotle startade projektet som syftar till att ge folk en analog paus och möjlighet att reflektera, inspireras eller bara skratta.

Uppdraget som Maria Raymondsdotter fick var att ta fram illustrationer till en berättelse skriven av Lois Lowry. Hennes text handlar om en introduktion av en hund – och det var med den hunden som Maria Raymondsdotter började illustrationsarbetet.

– Jag började med att leta efter min huvudperson, hunden. Gjorde en casting med hundar och bad dem välja sin favorit. Jag jobbade på liknande sätt med de andra detaljerna, illustrerade delar ur berättelsen och komponerade sedan ihop dem på ett fungerande sätt, berättar hon.

Illustrationerna, tillsammans med berättelsen, syns sedan på muggar och papperspåsar från restaurangkedjan.

– Det var en utmaning att få illustrationen att ligga rätt runt hela koppen, jag fick skriva ut, göra mock-ups och sedan flytta runt tills det hängde ihop, berättar Maria Raymondsdotter.

Dogs

Design_elements

Houses

Sketch2