Invision köper Wake – ger ut gratis version

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2018-04-05

 | 

PUBLICERAD 

2018-04-05
Synliga designprocesser ligger i fokus för Wake som blir en del av Invision-familjen.

Prototypingföretaget Invision har sedan start arbetat för att skapa kollaborativa processer. Nu har de förvärvat Wake, ett verktyg som gör det enkelt för digitala produktdesigners att hålla kontakten med varandra och göra sina pågående arbeten synliga för hela organisationen.

Wake används redan av hundratals företag med design i fokus, som Airbnb, Capital One, Evernote, Eventbrite, Facebook, Hulu, Spotify och Stripe. I och med förvärvet kommer nu en version av Wake nu att erbjudas gratis för första gången någonsin.

– Design utvecklas från att vara ett jobb för designers till att vara den centrala organisatoriska disciplinen som driver framgången för många av de företag vi älskar mest. En väldesignad kundupplevelse är vår konkurrenskraftiga vallgrav. Genom att driva synligheten kring tidigt designarbete möjliggör Wake för intressenter från hela organisationen att tidigt och ofta engagera sig i designprocessen, anpassa affärsstrategi, kundinsikt och produktdesign. Denna typ av tidig synlighet och engagemang är oerhört kraftfullt och är viktigt för alla företag som vill lyckas i dagens affärslandskap, säger Invisions vd och grundare Clark Valberg.