Juryn klar för Nordic Creative Talent Award 2015

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-10-02

 | 

PUBLICERAD 

2015-10-02
Tillsammans med Adobe Nordic håller CAP&Design för andra året i rad tävlingen för att lyfta fram de mest lovande unga, nordiska kreatörerna under 28 år. Nu har juryn för tävlingen utsetts.

jury_logo

Nomineringen är öppen fram till den 8 oktober, och de som kommer avgöra vem som tar hem priset har precis utsetts. Fem välkända branschprofiler från Sverige, Danmark, Norge och Finland finns på listan och ordförande blir en jurymedlem från värdlandet – i år är det Sverige.

Här är jurylistan:

Digge Zetterberg (Sverige), juryns ordförande, Head of Talent and Promotion The North Alliance
Maja Folgerø (Norge), Senior Creative POL
Sebastian Gram (Danmark), Design Director Hello Monday
Antti Hinkula (Finland), Creative Director, CEO & Founder Kokoro & Moi
Oskar Lübeck (Sverige), Executive Creative Director Bold Scandinavia & Partner The North Alliance

– Vi är väldigt glada över att dessa personer har tackat ja. De har alla lång erfarenhet inom form och design och liknande tävlingar, säger Anna Rose, marknadschef för Digital Media hos Adobe i Norden.

Juryn kommer att bedöma bidragen utifrån dess hantverk, unicitet och innovationsgrad, och estetik.

Vinnarna presenteras sedan i Stockholm den 12 november där kreatörer från hela Norden samlas för Adobes Creative Meet Up.

– Alla som nominerar är med och tävlar om ett Creative Cloud-abonnemang under tolv månader och en ett års-prenumeration på CAP&Design. De åtta vinnarna får, förutom själva priset – The Brick, stort utrymme i CAP&Design och Adobe Nordics egna plattformar. Liksom förra året kommer vi på Adobe ta fram en digital publikation för läsplattor och mobilen där vinnarna och deras hantverk presenteras närmare, säger Anna Rose.

För att nominera någon, klicka här.

Brick-big_w