Liberalernas nya logotyp

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-04-25

 | 

PUBLICERAD 

2016-04-25
Den 23 april presenterade Liberalerna en ny logotyp och grafisk profil på Liberalt riksmöte i Linköping.

Lib_blaklint_1%2Blogo_16-9

I november förra året bytte Folkpartiet Liberalerna namn till Liberalerna, och nu har partiet också uppdaterat sin grafiska profil.

– Vi är glada och stolta över vårt partinamn och vår nya partibeteckning (L). Ett tydligt L som i Liberalerna var därför ett enkelt och självklart val för oss, säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm.

Den nya logotypen togs fram i en idétävling där partimedlemmar och andra fick skicka in förslag och tankar. Enligt partiet kom mer än hundra olika bidrag in, olika varianter av ett L och den liberala partisymbolen blåklint dominerade bland bidragen.

Vann gjorde det mjuka L:et tillsammans med Liberalerna i en modifierad variant av typsnittet Avant Garde, tillsammans med fokus på det Blåklintsblå. Logotypen och den grafiska profilen har skapats av Göran Bok, art director och formgivare, och Bo Lundberg, grafisk formgivare och illustratör.

– Vårt parti bildades ur den svenska rösträttsrörelsen, som hade blåklinten som symbol. Den kampen för frihet och jämställdhet är ett arv som vi är stolta över. Därför är blåklinten en viktig del av den nya grafiska profilen. Men vi går nu ifrån att försöka avbilda den grafiskt, och arbetar istället genomgående med bilder på levande blåklint, avslutar Maria Arnholm.

liberalerna_blaklintsbla