Lightroom får nya funktioner

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-23

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-23

Skärmavbild 2015-04-23 kl. 10.23.47Tidigare i veckan släppte Adobe flera nya funktioner till Lightroom i en uppdatering av prenumerationsplanen Creative Cloud Photography. Här är några av uppdateringarna till programmet:

HDR-sammanslagning

I den nya uppdateringen ska användaren kunna kombinera flera bilder med olika exponeringsinställningar till en bild genom HDR Merge. Det ska nu vara möjligt att kombinera RAW-filer utan att behöva använda photoshop.

Photomerge

Med photomerge-teknologin i Lightroom ska det vara möjligt att skarva ihop flera bilder till en panoramabild, även RAW-filer.

Ansiktsigenkänning

Det ska bli lättare att organisera bilder i nya Lightroom, med hjälp av ett verktyg för ansiktsigenkänning. Utan att behöva använda metataggar ska du kunna klicka på ett ansikte i ett fotografi, och utifrån det ska Lightroom kunna leta igenom dina andra bilder för samma person.

Videobildspel och förbättrade webbgallerier

Nytt är också att det ska gå att skapa mer avancerade bildspel med både bild och video, med musik, panorerings- och zoomeffekter.

Nya HTML5-kompatibla gallerimallar ska dessutom hjälpa användaren att skapa mer engagerande och interaktiva webbgallerier.