Männikkö på Mindepartementet

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-06-16

 | 

PUBLICERAD 

2016-06-16
Under sommaren visas bilder av den finska fotografen i konsthallen på Skeppsholmen. I den retrospektiva utställningen Esko Männikkö – Time flies återfinns fler än 100 verk från 1980-talet fram till i dag.

Esko Männikkö är främst känd för sina bilder som skildrar ungkarlar i norra Finlands glesbygd. Och just tidens gång och det mänskliga tillståndet är återkommande i hans arbete, konstaterar Mindepartementet i ett pressmeddelande.

Utställningen, som tidigare synts på bland andra Helsingborgs Konsthall, Åbo konstmuseum, Huis Marseille och Collezione Maramotti, skapas på nytt varje gång med hjälp av egentillverkade eller upphittade ramar och kan ses som ett eget verk.

– Esko Männikkö har konsekvent hållit sig till en egen linje inom den skandinaviska samtidskonsten. Hans verk berör existentiella frågor om liv och död, tillhörighet och utanförskap. Jag är övertygad om att många besökare kommer att bli djupt berörda av den här utställningen, säger Estelle af Malmborg, konstnärlig chef, Mindepartementet.

Utställningen visas från den 1 juli fram till den 18 september. I juli öppnar också Strömholm Collection på Mindepartementet.