Mer alternativ street art i årets No Limit

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-03-05

 | 

PUBLICERAD 

2015-03-05

this_way_up_loresAv: David Zinn

Förra året skrev vi om No Limit Borås, en nystartad street art-festival i Borås. I september 2015 är det dags igen, och flera internationella konstnärer är redan bokade, däribland amerikanen David Zinn som ofta arbetar med krita och vars verk tidigare delats flitigt i sociala medier.

– No Limit 2015 innehåller mer alternative street art. Vi hoppas på att få se en massa verk av David runt om I Borås. Ungefär som Isaac Cordal förra året kommer David leta upp lämpliga platser för sina finurliga kritmålningar. Vi har verkligen en bra mix av stilar i år och jag tror att David kommer bli en personlig favorit hos många av No Limits besökare, säger projektledare Stina Hallhagen i ett pressmeddelande.

Andra konstnärer som kommer att delta i festivalen är muralisten, målaren och animatören Robert Proch från Polen och konstnären Curiot från Mexico.

– Jag är väldigt glad över att ha Robert med bland våra konstnärer i år. Han har en speciell känsla för detaljer som man sällan ser på stora muralmålningar. Hans sätt att skapa ett motiv, ofta på ett väldigt abstrakt sätt, bygger på en teknik som få behärskar. Jag tycker verkligen mycket om hans verk, de är väldigt intressanta och ju mer du tittar på dem, desto fler inspirerande detaljer hittar man, säger curator Shai Dahan.

– När jag först såg Curiots verk kände jag instinktivt att jag vill ha med honom bland årets konstnärer. Hans sätt att tolka förhållandet mellan människa och natur genom en explosion av färger är helt fantastiskt. Jag längtar efter att se vad han kommer att skapa för oss I Borås, säger projektledare Stina Hallhagen.

2wAv: Curiotdance with uncle samAv: Robert Proch