Nackademins Pack&Design fokuserar på hållbarhet

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-05-06

 | 

PUBLICERAD 

2015-05-06

796328_2

Avslutningseventet för Nackademins Förpackningsdesign/utvecklare-program går under namnet Pack&Design, där all fokus ligger på lättöppnade, återförslutningsbara och praktiska förpackningar.

– Vi ser verkligen fram emot vår avslutningsevent då det ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp vårt arbete för både branschen, designnördar samt släkt och vänner såklart. Alla ska få ta del av vårt slutliga resultat efter 7 veckors arbete av blod svett och tårar, säger Elin Fransson, som gör en grafisk profil åt företaget Boardingpass, i ett pressmeddelande.

På Dieselverkstadens NAV-scen i Sickla kommer studenterna den 12 maj att presentera sina examensarbeten, som innehåller innovativa förpackningslösningar, grafiska koncept och profiler.

– Nu är det upp till oss, framtidens förpackningsdesigners, att visa att det finns andra vägar att gå än de vi tidigare sett, säger Elias Koinberg som tillsammans med Zsofia Reger arbetat med att ta fram en förpackning anpassad för webbshoppens distribution mellan såväl lager som konsument världen över.