Nina Ulmaja startar designstudio

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2017-12-22

 | 

PUBLICERAD 

2017-12-22
Nina Ulmaja, designansvarig på Albert Bonniers Förlag sedan 2005, startar designstudion UlmajaWilsson tillsammans med formgivaren Eva Wilsson. Albert Bonniers Förlag fortsätter sitt samarbete med Nina, från 2018 istället genom Ulmajawilsson.

Nina Ulmaja har genom åren belönats mångfalt för sin bokdesign både nationellt och internationellt. Hennes egen bok ABC å allt om D fick dessutom Augustpriset 2012 och flera skrivprojekt pågår, däribland en bok för Albert Bonniers Förlag med planerad utgivning 2019.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att efter tolv år gå vidare till ny egen verksamhet. Ulmajawilsson kommer att arbeta med böcker, men även annan slags varumärkesbyggande design och typografi med särskild inriktning på konst, kultur och litteratur. Både Eva och jag har stor erfarenhet av designpedagogik och är vana föreläsare så även den typen av verksamhet, exempelvis trendspaningar om design/produktion/typografi, kommer att rymmas i Ulmajawilsson. Liksom grafisk konsultation för både större och mindre projekt. Ulmajawilsson har redan tjuvstartat med att formge böckerna kring Öyvind Fahlström-utställningen på Moderna museet som pågår just nu, säger Nina Ulmaja.