Året har sett annorlunda ut på flera sätt, berättar Sofia Larsén. Kollegan Hanna Rydholm fortsätter;
– Vi hade precis signat kontrakt på fem år till för lokalerna , börjat anställa fler. Så kom pandemin.
Det var innan sommaren och studion som senare skulle bli Nudla hette fortfarande Good Luck Have Fun (GLHF).
Pandemin påskyndade beslutet att ta över och starta om för att göra något helt eget. De köpte ut Anton De Visscher och Simon Dobrzynski, som grundat GLHF 2013.
Nu är det mitten av september 2020. Affären är klar och designstudion Nudla lanserades för några veckor sedan.
Vi sitter på en takpub inte långt ifrån Kungsträdgården i Stockholm. Det varma kaffet hjälper till att stänga ute regndropparna, som envist kastar sig i grupp mot de stora glaspartierna som skiljer oss från den mörka himlen.
– Vad vi gör, vårt dagliga jobb och vårt erbjudande har egentligen inte förändrats så mycket sedan GLHF. Det är mer hur vi gör det som är annorlunda, berättar Sofia Larsén, med eftertryck på ”hur”.

En viktig skillnad nu, mot innan de tog över och började göra om är att designstudion helt ägs och drivs av kvinnor.
– Vi har pratat jättemycket om vi ska lyfta att vi är två kvinnor som gör det här. Vi landade i att det gör skillnad, eftersom det fortfarande finns så få byråer som ägs och drivs av kvinnor. Även kvinnliga kreatörer, framförallt på mer seniora positioner, är underrepresenterade, vilket gör det ännu viktigare att visa att vi finns, säger Sofia Larsén.
Tidigare har de jobbat brett, med olika typer av kunder och företag. Både med varumärken inom lifestyle och beauty, som Löwengrip, Bianca Ingrossos Caia, Esprit och J Lindeberg, men även med till exempel Viaplay och business to business inom fintech och andra delar av finanssektorn.
Med Nudla ligger fokus på business to consumer, i första hand inom lifestyle och beauty. En industri som enligt Hanna Rydholm och Sofia Larsén omsätter över 20 miljarder årligen i Sverige.
Hanna Rydholm berättar att även om skönhetsbranschen främst är kodad för kvinnor, ägs och drivs många av bolagen ändå av män.
– Det är viktigt att ha flera perspektiv i teamen bakom ett varumärke som kommunicerar mot konsument. Här kan vi, tillsammans med kunden, välja att ta in kvinnliga kreatörer, och på så vis skapa koncept och design som träffar fler kunder och på nya sätt. På så vis tar vi varumärket till nästa nivå.
Genom att lyfta kvinnor och icke-binära kreatörer i team och processer hoppas designstudion Nudla kunna skapa koncept som fler konsumenter kan relatera till, inte minst genom hur varumärken väljer att tilltala och porträttera sina målgrupper.

Nudla sitter kvar i samma lokaler där GLHF satt tidigare, på Brännkyrkagatan i Stockholm. Där vill de fortsätta bygga visuellt starka varumärken i allt från förpackning till förtroendeingivande visuellt uttryck i digitala kanaler. Men designstudion är bara är en del i deras satsning, förklarar Sofia Larsén.
– Vi ska både vara en designstudio, och ett nätverk som bjuder in kreatörer och konstnärer. Framförallt med fokus på kvinnor och icke-binära. Kunden kanske inte alltid söker aktivt efter att representera nya perspektiv genom sina kreatörer eller i sina team och där kan vi fylla en viktig funktion, säger hon.
Även om duon haft med sig samma tänk i tidigare jobb på GLHF, valde de att rebranda för att förtydliga studions fokus på lifestyle och beauty och vikten av diversifiering i hela kedjan.
– Vi ställde oss själva frågorna vi brukar ställa till våra kunder och tog in extern hjälp, för att hitta svaret på hur vi ska positionera oss, berättar Hanna Rydholm.

På frågan hur de kom på namnet Nudla, svarar Hanna Rydholm att de ofta pratar om att ta bort ”fluffet” runt ett varumärke, att klä av det. Därifrån kommer ”Nude”. Den andra delen av namnet kommer från att ”doodla”, som i att låta fantasin och kreativiteten flöda genom att skissa eller skapa.
Då vi lämnar takpuben har regnet tagit en paus.