Ny ritdator från Wacom

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-09-06

 | 

PUBLICERAD 

2019-09-06
Wacom lanserar den nya Wacom Mobilestudio Pro 16 och uppdaterar sin serie med avancerade mobila kreativa ritdatorer för att möta kraven från kreativa yrkesverksamma.

Den nya ritdatorn ska ge kreatörer, designers och ingenjörer kraften de behöver för att kunna köra fullversioner av tung kreativ mjukvara samt få friheten att arbeta och skapa var som helst. Mobilestudio Pro 16 ska vara en allt-i-ett-lösning för att ersätta en stationär dator.

Den 15.6” stora skärmen har Wacoms penna-på-papper-känsla och 4k-upplösning med en färgprestanda på upp till 85 procent av Adobe RGB.

— När vi för första gången lanserade Wacom Mobilestudio Pro så var det en revolutionerande idé. Till skillnad från andra mobila enheter tillverkade för massmarknad, så var denna designad specifikt för den kreativa användaren och dess behov och arbetssätt, säger Faik Karaoglu, vice vd för Wacoms Creative Business Unit, och fortsätter:

— Som en skräddarsydd lösning för den kreativa marknaden mottogs den av några av de mest produktiva kreatörerna som ville ha en kraftfull mobil lösning. Med denna betydande uppgradering fortsätter den nya Mobilestudio Pro att leda marknaden med den bästa, mest naturliga och exakta kreativa upplevelsen som kan tänkas.