Nyheter från Wacom

TEXT 

Mårten Huzell

ÄNDRAD 

2018-03-07

 | 

PUBLICERAD 

2018-03-07
Wacom släppte i början på året två nyheter som tillsammans blir ett kreativt kraftpaket. Först kom en ny och större ritplatta, följt av en ny grafikmotor som gör ritplattan till en fullfjädrad dator.

[prenumerera]

Cintiq pro 24 är en ny 24-tums ritplatta med förbättrad prestanda. Den har 4k-skärm, 98 procentfärgnoggrannhet utifrån Adobe RGB, tryckkänslighet med 8 192 nivåer, samt etsad glasyta för mindre reflektioner och mer papperskänsla.

— Vi vet att professionella kreatörer och designers ställer allt högre krav på dator och bildskärm, när de omfamnar nya teknologier såsom AR och VR, och att en storlek på skärm inte passar alla, säger Faik Karaoglu, vice vd, creative business unit på Wacom, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare finns Cintiq pro i 13- och 16-tumsutförande. I slutet av året planeras även en 32-tumsversion.

Samtidigt presenterar Wacom en Cintiq pro engine. En datormodul som pluggas in i Cintiq pro 24 och uppgraderar den från ritplatta till en Windows 10-dator med kraft nog att hantera AR och VR, tack vare Nvidia quadro P3200-grafikkortet.

— Det är vårt uppdrag att hjälpa kreatörer och illustratörer att skapa med minsta möjliga distraktion och ge dem möjlighet att ta itu med nya kanalerna för att skapa innehåll för AR, VR och MR. Wacom Cintiq pro engine ger en vacker, lättanvänd lösning för kreatörer, säger Faik Karaoglu.

Tillsammans med det nya Wacom ergo-stativet ska ritplattan med dockad grafikmotor bli en allt-i-ett-arbetsplats för kreatörer och illustratörer.