Nytt land, ny stad, nytt hem

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-11-20

 | 

PUBLICERAD 

2015-11-20
Hyper Island-studenten Sofie Nilsson startade precis sin praktik på Superheroes i Amsterdam och kommer att blogga upplevelsen hos oss på CAP&Design.

Mitt första inlägg här på CAP&Design, det känns väldigt roligt. De senaste dagarna har varit fulla av nya intryck. Att flytta till ett nytt land, där man varken förstår språket eller känner någon, kan vara en utmaning.

Men jag tycker att allting har gått väldigt bra. Och jag måste säga att jag redan är förälskad i Amsterdam. Det jag kanske haft svårast för att vänja mig vid såhär långt är antagligen vädret. Det är verkligen konstigt. Ena stunden kan det vara blå himmel och sol, för att några minuter senare övergå till ösregn och åska.

På den ena bilden här ovan ser ni en av Amsterdams många kanaler bada i solsken, och på den andra bilden ser ni I amsterdam-bokstäverna som står utanför Rijksmuseum på Museumplein. Det här är en ganska rolig turistattraktion tycker jag. Det finns tre uppsättningar av de här 2 meter höga bokstäverna (hela ordet är 23,5 meter brett!). Den första uppsättningen står alltså på Museumplein, en andra uppsättning står på Amsterdams flygplats Schiphol och den tredje uppsättningen ändrar regelbundet plats runt om i staden för att låta sig upptäckas utav turister. Fram till den 1:a januari kan man hitta den tredje uppsättningen på Ijpromenade 1 i Amsterdam Noord, alldeles bredvid Amsterdam Toren (det är på andra sidan vattnet bakom centralstationen). Ett väldigt roligt och lekfullt sätt att branda en stad på.