Releasefest för Hall of Femmes-bok

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2017-02-20

 | 

PUBLICERAD 

2017-02-20
Den 25 januari höll Hall of Femmes releasefest för den åttonde titeln i deras bokserie om kvinnorna i designhistorien. Denna gång låg fokus på Supergraphics-pionjären Barbara Stauffacher Solomon. Festen hölls i Antalis Tryckmediacenter på Birger Jarlsgatan i Stockholm, och CAP&Design tog chansen att prata med några av deltagarna.

Madeleine Eklund från Antalis tillsammans med Elin Trogen, Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio från Hall of Femmes.

– Så kul med så många besökare och extra roligt att träffa så många från Kickstarter som har gjort boken möjlig att trycka, säger Samira Bouabana, en av grundarna av Hall of Femmes.

Hanna Meijer och Matilda Blomquist från Åkestam Holst var där för att stödja kvinnliga kreatörer i designhistorien.

– Jag har lärt mig jättemycket om Barbara Stauffacher Solomon, säger Hanna, och Matilda fyller i:

– Det har varit ett bra tryck här i kväll. Det har varit roligt att få höra de historier som Hall of Femmes är byggt på. Barbara Stauffacher Solomon är en ny bekantskap för mig.

På plats var också Christoffer Ohlander från Teenage Engineering, Anna Blomberg från Studio Annalog, Kelly Lansman från Garbergs Project, och Stina Lavenius.

– Det här ett bra projekt, det är kul att se och höra vem de uppmärksammat i boken, det har varit en superbra och trevlig kväll, säger Anna Blomberg.

– Det är bra att de tar upp ouppmärksammade kvinnliga formgivare och arkitekter, fortsätter Kelly Lansman, och Stina Lavenius avslutar:

– Jag kom hit för att jag prenumererar på Hall of Femmes nyhetsmejl och i detta läste jag att det skulle komma en ny bok. Jag har själv skrivit en kandidatuppsats där jag lyft temat ”kvinnor som har svårt att bli erkända”. Det har varit jätteintressant att få höra de olika historierna som binder samman boken och se ansiktena på de som har står bakom detta projekt.