Så fungerar Photoshops uppdaterade Content Aware Tool

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-02-26

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-26

GUIDE. En av sakerna som Adobe satsade på att förbättra till Photoshop CC 2014 var Content Aware Tool. Ni som har testat verktyget i tidigare versioner vet att det lämnade en del att önska – det vill säga, resultaten var ofta oberäkneliga och blev inte särskilt bra. I Photoshop CC 2014 har dock verktyget fått ett ordentligt ansiktslyft och fungerar faktiskt riktigt bra.

Så här plockar du bort ett objekt från en bild med hjälp av Content Aware Fill:

Öppna din bild i Photoshop

original

Gör en grov markering (med exempelvis Lasso Tool) runt objektet du vill ta bort (i mitt fall en svan). Gå in under Edit – Fill – Content Aware och klicka OK.

duck_select

Blev rätt bra va?

Förutom att själva Content Aware Tool blivit mycket bättre, har Adobe även lagt till en algoritmisk färgblandningsfunktion i Content Aware Fill, Content Aware Patch och Content Aware Move. Problem har tidigare uppstått när man försökt att ta bort något där flera olika färgtoner varit inblandade.

Om jag nu bestämmer mig för att ta bort solen på bilden genom exakt samma tillvägagångssätt som med svanen innan kommer resultatet att bli som på första exemplet här nedan. Om jag däremot klickar i Color Adaptation i Fill-rutan, får du resultatet underst, som faktiskt blir en helt okej utgångspunkt!

(Klicka gärna på bilderna för att förstora upp dem och därmed lättare se förändringarna).

UOLC2OJ4WV_sun