Så hackar de kroppsdelar

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-13

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-13

ext_ear_orig

Tre Forsbergselever använder 3d-utskriftsteknik för att ’hacka’ kroppsdelar istället för datorer.

Uppgiften gick ut på att hacka någonting som redan existerar och gruppen, bestående av Ints Ivanoski, Natalie Sobin och Tove Wendelin bestämde sig för att de inte ville hacka något materiellt. Briefen kom från designföretaget Form Us With Love, och med deras hjälp hittade gruppen sin lösning via 3d-skrivaren.

– Redan när vi fick briefen och blev introducerades till hela tekniken som var halvkänt för mig hur den fungerade. Så fick jag en mind-blow och blev taggad på en gång, säger Tove Wendelin.

Kroppsdelen som blev hackad i projektet är örat. Gruppen bestämde sig för att göra en typ av hörapparat som låter användaren uppskatta ljuden omkring sig istället för att stänga sig från omvärlden med sina hörlurar.

Produkten kallar de Extended Ear, och tanken är att gemene man ska kunna skriva ut sitt öra och ladda hem en mall för olika storlekar på ”tratten” till örat.

Gruppen ställer ut sitt projekt idag, 13 februari, på Form Us With Loves studio, tillsammans med fler projektgrupper från Forsbergs.