Samtida grafik på pop up-galleri

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-04-13

 | 

PUBLICERAD 

2016-04-13
Grafikens Hus öppnar tillsammans med Ed. art ett pop up-galleri under Stockholm Art Week. Här visas verk av bland andra Helene Billgren och Marie-Louise Ekman.
Marie-Louise Ekman "Liggande figurer och skuggor", 2015, litografi.
Marie-Louise Ekman ”Liggande figurer och skuggor”, 2015, litografi.

Från och med den 20 april, under Stockholm Art Week, och ungefär en månad framåt är det möjligt att besöka pop up-galleriet på Grev Turegatan. Utställningen samlar, enligt arrangörerna, verk som tillhör de främsta inom nordisk, samtida grafik.

– Grafik erbjuder möjligheten att göra konst tillgänglig för många eftersom verken görs i flera exemplar. Att kunna öppna upp ett galleri precis intill Stureplan, med verk av riktigt etablerade konstnärer som faktiskt många människor kan ha råd att köpa, känns väldigt roligt! säger Elisabeth Blennow Calälv på Ed. art.

– Grafiken är också en konstform med fantastiska egna uttrycksmöjligheter. Det, och variationen som finns på området i dag, vill vi visa upp. När jag pratar med flera av dagens stora konstsamlare, är det oftast just grafik som varit början till deras samlande, tillägger Nina Beckmann på Grafikens Hus.

I utställningen syns bland andra Helene Billgren, Marie-Louise Ekman, Fredrik Söderberg, Disa Rytt, Jakob Ojanen och Astrid Myntekær. Den är öppen fram till den 15 maj.