Skapa 3D-modeller med appen Flying Colors

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-04-07

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-07

flying

I samband med sitt examensarbete på KTH ville Joakim Rasmuson ta fram en ny metod för 3D-modellering, och utvecklade iPad-appen Flying Colors. Målet med projektet var att ta fram en app som skulle göra det enkelt för vem som helst att skapa 3D-modeller.

– Vi har alla fantastiska hjärnor, som hela tiden utför sofistikerade 3D-operationer. På det här sättet skaffar vi oss en uppfattning om den fysiska världen runt omkring oss. Det är en fantastisk kapacitet som vi alla sitter på. Men det finns en klyfta, i interaktion mellan människa och dator. Det finns många kraftfulla verktyg för skapandet av 3D-grafik, men dom är ofta komplicerade, och dåligt anpassade för normalanvändaren.

– Med Flying Colors vill vi göra 3D-modellering “tillgängligt” för alla. För oss betyder det ett naturligt och intuitivt gränssnitt, på en plattform som många av oss redan har hemma. I Flying Colors gränssnitt kan man rita fritt i tre dimensioner, genom att röra på sig, och genom att fingermåla. När man känner sig klar kan man lätt dela med sig av sina skapelser till sina vänner, säger Joakim Rasmuson.

Joakim Rasmuson och hans app fick priset för ”Bästa interaktionsdesign” i visualiseringstävlingen C Awards.

Appen finns nu att ladda ner gratis i Appstore.

2.-Depth-640x427 3.-Upload-to-gallery-640x427 6.-Screenshot-bones-640x298 7.-Screenshot-bee-640x298 8.-Screenshot-building-640x298