Skrik in våren på Forsbergs vårmarknad

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2021-04-23

 | 

PUBLICERAD 

2021-04-23
Förstaårsstudenter som läser copywriting eller grafisk design och reklam på Forsbergs bjuder i slutet av april in till marknaden Vårskriket – en kreativ urladdning för att ropa in våren och en möjlighet för besökarna att ta del av studentarbeten.

På grund av bland annat covid-19 valde Forsbergs skola att ställa in skolans traditionsenliga julmarknad förra året.

Vårskriket är egentligen en förskjuten julmarknad, förklarar Matilda Habbe då vi ringer upp henne en fredagseftermiddag i april, några dagar innan marknaden öppnar. Hon är är förstaårsstudent på Forsbergs tvååriga utbildning Copywriting och en av fyra studenter i den projektgrupp som jobbat med vårmarknaden.

Anna Rickman med sina vegosaurier. Foto: Privat.
Anna Rickman med sina vegosaurier. Foto: Anna Rickman.

Omkring 25 studenter finns representerade på Vårskriket, bland andra Anna Rickmans ABC-poster med ”vegesaurier”.

Hur har du skapat motiven?

[fakta id=”49088″]– Jag har målat dem med akvarell, men också förstärkt vissa detaljer med pennor, och i ett par fall också collageteknik. Sedan har jag fotat dem med min mobilkamera och lagt in i Photoshop för att föra samman allihop och skapa själva affischen, berättar Anna Rickman per mejl.

Det var sonen som, med sin dinosaurie-fas inspirerade henne att skapa vegosaurier.

– En dag dök ”Tomatosaurus Rex” upp i mitt huvud och så föddes idén om att skapa ett helt alfabet med frukt- och grönsaksdinosaurier. Från början var tanken att det skulle bli en bok, men att få se alla dinosarna tillsammans på en poster kändes roligare – och dessutom får de ju på det sättet vara synliga på väggen hela tiden.

Marknaden öppnar på webben den 23 april och fysiskt den 28 april, då den håller öppet klockan 12–19 i Forsbergs trädgård på Skinnarviksringen 6 i Stockholm.

Projektgruppen för Vårskriket: Charlie Asplund, Elsa Burén, Sirinya Holst och Matilda Habbe. Foto: Johan Benno.
Projektgruppen för Vårskriket: Charlie Asplund, Elsa Burén, Sirinya Holst och Matilda Habbe. Foto: Johan Benno.