Spansk lekfullhet på Nybrogatan

TEXT 

Mårten Huzell

ÄNDRAD 

2018-02-07

 | 

PUBLICERAD 

2018-02-07
Restaurang Spanjorskans nya grafiska profil vill få oss att drömma oss bort till sydligare breddgrader och spansk fun dining.

[prenumerera]

När Bockholmsgruppen öppnade en ny restaurang med spanskt tema vände de sig till Lobby design för att få en ny grafisk profil. En profil som skulle spegla både matupplevelsen och matglädjen. Till en början var Spanjorskan arbetsnamnet på den nya restaurangen men det fastnade och blev kvar. Uppdraget omfattade varumärkeskoncept, logotyp, grafisk profil och menydesign.

– De vill att upplevelsen ska vara fun dining och inte fine dining. Inredningen är väldigt fin och känns lite exklusiv, och med formen ville vi ta ner helheten till en avslappnad och rolig upplevelse, säger Maria Ottosson, partner och creative director på Lobby design.

Målet med varumärkeskonceptet var att skapa en tilltalande identitet för restaurangen som skulle förmedla känslan av hög kvalitet med en genuin spansk atmosfär, men också med en modern känsla som väcker nyfikenhet. Det kreativa teamet på Lobby design letade inspiration runt om i Spanien i en process som utmanade dem själva och ägarna till restaurangen. Tillsammans sökte de balansen mellan det genuina och det moderna med ett stänk av lekfullhet. Hemsida och menyer formgavs för tydlighet och känslan av hög kvalitet. Logotypen blev ett destillat av all inspiration och representerar den variation av råvaror och rätter som det spanska köket erbjuder.

– Vi ville skapa en tydlighet och enkelhet för gästen. Man ska hitta det man letar efter och få en bra överblick på menyn. Typsnittet är Maison. Det är rent, enkelt, och tydligt och håller ner den annars ganska ivriga och glada designen, avslutar Maria Ottosson.