Svensk nominerad i Sony World Photography Awards

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-25

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-25

Fler bidrag än någonsin har kommit in till den stora internationella fototävlingen Sony World Photography Awards, 173444 bidrag från 171 länder. Igår avslöjades de nominerade i klasserna Professionell, Öppen och Ungdom.

sv6tx0nlec1l8m9pzk8xCopyright: (c) Johan Bavman, Sweden, Shortlist, People, Professional Competition, 2015 Sony World Photography Awards

– Det rekordstora antalet bidrag innebar en enorm uppgift för vår expertjury, men vi är otroligt stolta över att presentera de nominerade som verkligen visar upp något av det bästa fotoarbetet i världen, säger Astrid Merget Motsenigos, Creative Director för World Photography Organisation och arrangör av tävlingen, i ett pressmeddelande.

De tre klasserna är indelade i kategorier, 13 för den professionella klassen, 10 i den öppna klassen och 3 kategorier i ungdomsklassen. Svenske Johan Bävman är nominerad i kategorin Människor i den professionella klassen. Nomineringen för tävlingen har skett anonymt av en jury från World Photographic Academy.

– Syftet med Sony World Photography Awards är att hylla och visa uppskattning för alla begåvade konstnärer som arbetar inom foto. Än en gång visar de nominerade livfullhet, mångfald och skicklighet, både bland dagens etablerade fotografer och den lika viktiga växande skaran av vardagsfotografer för vilka priset erbjuder makalös exponering och stora möjligheter, säger Astrid Merget Motsenigos.

Vinnarna avslöjas 23 april, och de nominerade fotografierna kommer att visas på Somerset House i London mellan 24 april och 10 maj. De nominerade fotografierna i alla klasser och kategorier syns nu på World Photography Organisations hemsida.