Svenska Tecknare pratar om satir

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-03-02

 | 

PUBLICERAD 

2015-03-02

Kulturhuset Ekoteket, vån 2 2010 Foto: Kulturhuset

På lördag 7 mars anordnar Svenska Tecknare årets första ”Prata!”-panel, med fokus på satir.

Tillsammans kommer bland annat satirtecknaren Sahar Burhan och Andreas Berg, professor i illustration, tala med samtalsledaren Somar Al Naher kring yttrandefrihet och bildens kraft.

– Karikatyr- och satirtecknare har alltid gått över gränser, innan och efter Charlie Hebdo attentatet, det är en styrka och en nödvändighet. Idag är behovet att kunna samlas och diskutera större än någonsin för att kunna stärka och utveckla scenen för tecknad karikatyr- och satirkonst, säger Sahar Burhan, satirtecknare och konstnär som flytt sitt hemland Syrien med anledning av sin konst, en av de medverkande i ”Prata! Om satir”, i ett pressmeddelande.

Framtiden för satiren och den politiska illustrationen, hur den ändrats och var den finns i dagens Sverige, är några av de punkter som kommer att tas upp under panelsamtalet som kommer att ta plats på Kulturhuset i Stockholm.

”Frågor kring yttrandefrihet är alltid viktiga att lyfta och behovet att lyfta dem är ännu större nu efter det fruktansvärda attentatet mot satirtidskriften Charlie Hebdo i januari”, skriver Svenska Tecknare.