Svenska Tecknares nya förbundsdirektör

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-12-15

 | 

PUBLICERAD 

2016-12-15
Den 12 januari tillträder Sofia Jerneck som ny förbundsdirektör för intresseorganisationen Svenska Tecknare.
sofiajerneck_
Foto: Jenny Gustafsson.

Sofia Jerneck kommer tidigare från Föreningen Svenska Tonsättare där hon varit verksamhetschef. Dessförinnan ledde hon den samhällspolitiska verksamheten på musik- och upphovsrättsorganisationen Stim, och har erfarenhet från den politiska miljön i Regeringskansliet samt från kommunikationsbyrån JKL.

– Jag ser fram emot att stå upp för bildens och formens ekonomiska värde. I vår digitala tid då priserna på kreativt material tenderar att tryckas ner av marknadsjättar är detta centralt. Jag brinner för att kollektivt arbeta för bättre villkor och starkare avtal för kreatörer, och för att upphovsrätten ska fungera, säger Sofia Jerneck.

– Vi är mycket glada att hälsa Sofia Jerneck välkommen som förbundsdirektör. 2017 kommer att bli ett händelserikt år, och ett prioriterat mål är att socialförsäkringssystemen utformas så att våra yrkesgrupper inom bild och form inkluderas. Sofias erfarenheter från både näringsliv och politik blir avgörande, säger Tyra von Zweigbergk, tillförordnad ordförande i Svenska Tecknare.