Tid för utställningar

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2018-05-16

 | 

PUBLICERAD 

2018-05-16
Försommaren är här och med den kommer examensutställningarna. Vi listar några av de största svenska designskolornas utställningar här.

Konstfack
17–27 maj
Konstfacks examensutställning tar plats mellan 17 och 27 maj. Nyutexaminerade kandidat- och masterstudenter; konstnärer, designers, konsthantverkare, bildpedagoger och forskare visar upp sina examensverk med inramningen av Karin Boyes dikt om smärtan och våren.

Berghs
25–26 maj
Berghs Grad Show har i år konceptet State of mind, där Studentbyrån försöker sätta fingret på vad som händer i stunden när vi ändrar åsikt och fattar beslut.. 25–26 maj tar den plats på Berghs i Stockholm.

Beckmans
17–22 maj
Årets utställning på Beckmans kureras av Marcia Harvey Isaksson, inredningsarkitekt, utställningsformgivare och gallerist. 18 maj öppnar utställningen i Beckmans lokaler.

Forsbergs
19–20 maj
Årets slututställning för Forsbergs studenter tar plats i Konstnärshuset på Smålandsgatan i Stockholm med start 19 maj.

HDK
18 – 27 maj
HDK:s examensutställning öppnar i Frihamnen i Göteborg den 18 maj med examenprojekt i kandidatprogrammen Keramikkonst, Metallgestaltning, Möbeldesign inriktning Trä, Smyckekonst, Textilkonst och Textil-Kropp-Rum samt från masterprogrammen i Konsthantverk och Tillämpad konst och formgivning.

Kungliga Konsthögskolan 
24 maj – 7 juni
24 maj öppnas dörrarna till Kungliga Konsthögskolans vårutställningar 2018 på Konstakademien, Fredsgatan 12 och ABF-huset, Sveavägen 41.

Nyckelviksskolan
18–20 maj
Helgen 18–20 maj håller Nyckelviksskolan sin vårutställning med verk av elever från utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design.

Högskolan Dalarna
30 maj – 1 juni
Designexit är examensutställningen för sistaårsstudenterna inom Grafisk Design på Högskolan Dalarna. 30 maj håller de vernissage och utställningen håller öppet till 1 juni.

Form/Design Center
24 maj – 03 juni
Regionen skånes arkitekt- och designutbildningar i gemensam examensutställning  på Form/Design Center. Medverkande utbildningar är ​Arkitektskolan och ​Industridesignskolan på Lunds universitet och Arkitektur, visualisering och kommunikation; ​Grafisk design; ​Produktdesign; och ​Visuell kommunikation på Malmö universitet.

Textilhögskolan
1 juni
Den 1 juni håller Textilhögskolan i Borås vernissage och modevisning för samtliga avgångsstudenter på utbildningen.