Utställning om Kraftwerk på Röhsska

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-01-28

 | 

PUBLICERAD 

2015-01-28

kraftwFoto: Robin Aron Olsson

Den 24 maj öppnar en utställning som kretsar kring Kraftwerks estetik. På plats finns bland annat skivomslag, affischer och fotografier som visar upp bandets särpräglade uttryck. 

Ända sedan starten har det tyska bandet Kraftwerk närt ett eget uttryck. Nu uppmärksammas estetiken – som ofta behandlar hur den moderna teknologin har format samhället – på en utställning på Röhsska museet i Göteborg. Den har tagits fram i samarbete med gästcuratorn Andréas Hagström, som annars arbetar på Göteborgs Konsthall och dessutom är en av Sveriges största kännare på området, skriver man i ett pressmeddelande.

Under utställningen kommer besökarna bland annat kunna titta på en exklusiv samling bestående av skivomslag, affischer och fotografier. Vilket gör att många olika fält – till exempel film, fotografi och grafisk design – finns representerade.

Influenser, referenser och plagiat öppnar den 24 maj och pågår fram till den 8 november. Några exempel på konstnärer som presenteras är Anton Corbijn, Peter Saville och Dieter Rams.

kraft2 kraftverk