Wacom släpper ritplatta för nybörjare

TEXT 

Hanna Jangenfeldt

ÄNDRAD 

2019-01-08

 | 

PUBLICERAD 

2019-01-08
Förra året lanserades Wacoms nya stora ritskärm Cintiq pro och datormodulen Cintiq pro engine. Nu sätts fokus på de som befinner sig i startgropen av sin professionella och kreativa karriär, med en ny ritplatta i det mindre formatet.

Wacom lanserar en ny ritplatta i Cintiq-segmentet för studenter, aspirerande kreatörer och hobbyister. Cintiq 16 består av en 15,6-tums ritskärm med tillhörande Pro Pen 2. Förutom en tryckkänslighet med 8 192 nivåer, har skärmen en upplösning som erbjuder 72 procents NTSC färgrymd. Pennan drivs även av elektromagnetisk resonans som gör att den laddas under användning.

Cintiq 16.

Enligt Wacom är Cintiq 16 till för alla de som vill ha Wacom-upplevelsen, men som inte behöver alla avancerade funktioner.

– Vi tänker oss att detta är perfekt för gryende kreativa men också studenter, inom arkitektur, planering, industriell design eller ingenjörer, eller kanske till och med kreativa proffs som önskar ha en andra enhet hemmavid eller i studion, säger Faik Karaoglu, vice vd, creative business unit på Wacom i ett pressmeddelande. 

I slutet av 2018 lanserade Wacom sin 32-tums Cintiq pro pennskärm med ergonomiska tillbehör samt datormodulen Cintiq pro engine. Ett kreativt kraftpaket med 4k-skärm som har inspirerat företaget att även erbjuda bra teknik till ett förmånligt pris för nybörjare.

– Nu tar vi samma pennteknik, kvalitet och kunskap till dem som längtat efter att äga en skärm själva, men på grund av att de är i början av sin karriär kanske inte haft råd med Wacoms professionella produkter, säger Faik Karaoglu. 

Den nya ritplattan, Cintiq 16, kommer att finnas i handeln i mitten av januari till ett pris på cirka 6500 kronor inklusive moms.