Adobes populära Photoshop-funktion – nu även för video

TEXT 

Hanna Jangenfeldt

ÄNDRAD 

2019-04-05

 | 

PUBLICERAD 

2019-04-05
Den uppskattade funktionen content-aware fill – innehållsmedveten fyllning – i Photoshops verktygslåda, blir nu tillgänglig för After Effects. Detta är bara en av de funktioner som Adobe släpper för att ta videoredigering till nästa nivå.

Adobe presenterar en rad olika nyheter inom video för Creative Cloud. Bland annat blir funktionen ”content-aware fill” tillgänglig för video. Det är ett verktyg i Photoshop som med hjälp av artificiell intelligens kan ersätta oönskade element i bilder.

– Vi befinner oss i en gyllene era för video som medium, oavsett om vi pratar film, streaming-tjänster, tv-produktion eller digital marknadsföring. Konsumenterna har höga krav på videoinnehåll, samtidigt som produktionstiderna blir allt kortare, säger Max Hagelstam som är videospecialist på Adobe i Norden.

Flera funktioner släpps för att göra videoarbetet mer effektivt. Bland annat Freeform Project-panelen i Premiere Pro, som organiserar dina medier visuellt. Designverktygen Ruler och Guides i Premiere Pro, som till exempel kan göra det lättare att anpassa undertexter och skapa konsekventa utföranden. Punch och Roll i Audition, som ger dig möjligheten att skapa effektivare arbetsflöden. Sist men inte minst släpps Auto Ducking och Adobe Sensei i Audition och Premiere Pro – verktyg för att göra dynamiska anpassningar av dialoger och bakgrundsljud. 

Adobes nya funktioner kommer att spara många timmars arbete för videokreatörer som i stället för att lägga tid på tråkiga uppgifter nu kan koncentrera sig på de mer kreativa delarna av redigeringsarbetet, säger Max Hagelstam.