Affinity släpps till Mac OS Big Sur

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2020-12-14

 | 

PUBLICERAD 

2020-12-14
Serif lanserar nu en uppgraderad version av sina Affinity-appar, optimerade för Apples nya Mac OS Big Sur – med ambitionen att ge snabbare prestanda på Macar med M1-chip.
Foto: pressbild

1.8.6-uppdateringen för macOS finns nu tillgänglig för Affinity Designer, Photo och Publisher.

– Vi är stolta över att våra Affinity-appar nu erbjuder fullt integrerat stöd för Apples nya M1-chip, säger Ashley Hewson, VD för Serif, i ett pressmeddelande.

Det nya superchippet M1 presenterades av Apple förra månaden och är det första chippet som utformats specifikt för Mac. M1 ersätter de tidigare intel-processorerna, och har enligt Apple den bästa processorprestandan per watt på marknaden.         

– Chippets uppbyggnad, särskilt med en så högpresterande GPU med delat minne med CPU:n, gör det idealiskt för professionella kreativa appar, säger Ashley Hewson.

Det delade minnet med den åttakärniga processorn möjliggör snabbare hantering av tunga dokument, som stora volymer av pixellager, vektorobjekt och text. Redigeringar av pixellager hanteras bäst på GPU:n, medan CPU:n är fördelaktig när det gäller vektor och text.

Designen på ikonerna till apparna har gjorts om för att matcha utseendet på Big Sur. Foto: pressbild.
Designen på ikonerna till apparna har gjorts om för att matcha utseendet på Big Sur. Foto: pressbild.

– Sedan vi började utveckla appar för iPad har vi hoppats på att ett chip med samma struktur skulle komma till Mac, så vi är glada över att det äntligen kommit”.

Användare av Mac med M1-chip kan förvänta sig en mer responsiv upplevelse för användaren när det kommer till att måla, retuschera, filter-effekter och rendering med mera.

Det tillåter även många fler element samtidigt, som justeringslager och livefilter, innan prestandan påverkas.

Den nya uppdateringen är kostnadsfri för befintliga användare av Affinity.

 

Foto: pressbild