Årets nordiska talanger

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-11-30

 | 

PUBLICERAD 

2016-11-30
Nu har alla vinnare i Nordic Creative Talent Awards prisats.
Brick-big_w
The Brick är statyetten de vinnande talangerna får ta emot.

I tisdags utsågs de sista vinnarna i NCTA på Adobes Creative Meet Up i Oslo. Det var den sista i ordningen, och nu har åtta vinnare fått sina The Brick. De svenska vinnarna, Anny Wang och Erik Kirtley, skrev vi om här.

De danska vinnarna är Morten Kühl Christensen och Andreas Houmann, med följande motiveringar:

”Morten Kühl Christensen har en stor talang inom området 3D – hans portfölj visar att han inte bara är mycket skicklig men att han också kan använda sin kunskap och tekniska förståelse till att skapa något nytt och intressant. Hans fantastiska arbete med Hay och Ikea är både lockande, smakfullt och modernt. Vi ser alla fram emot att följa Mortens arbete i framtiden.”

”Andreas Houmann gjorde alla nöjda med sitt vackra arbete. Andreas är en otroligt bra fotograf – hans nästan dokumentära sätt att arbeta gör det mycket ärligt att titta på, han fångar människors personlighet på ett intressant och ofta osedda sätt – oavsett om han gör porträtt eller arbete inom mode. Vi är säkra på att vi kommer att se en hel del av Andreas arbete i framtiden.”

De finska vinnarna är Marina Veziko och Staffan Sundström med följande motiveringar:

”Det första intrycket av Marinas portfölj var att arbetet bara var ytterligare ett exempel på ”ugly-trenden”. Men när du börjar gräva i arbetet är det tydligt att hon är en mycket skicklig designer och hennes olika medier visar att hennes metod är mycket tankeväckande och kreativ. Marinas portfölj är precis som portfölj bör vara… den sticker ut, vilket är avgörande för allt kreativt arbete och den presenterar tydligt hennes syn på design.”

”Vi såg en hel del fotografi-portföljer, men Staffans arbete stod omedelbart ut. Arbetet är verkligen i A-klass och presenteras på ett vackert sätt. Allt som allt ett oklanderligt utförande både i sak och form. Om unga talanger i dag arbetar såhär bra har vi en ljus framtid till mötes.”

De norska vinnarna är Umer Ahmed och Nicklas Haslestad med följande motiveringar:

”Umer visar hög nivå av förståelse och har en mogen syn på typografi och layout. Han behandlar varje projekt med respekt och undviker trender, men lyckas ändå skapa moderna verk som kommer att stå sig genom tiderna. Han har uppenbarligen en passion för sitt arbete och vi ser fram emot att se mer av honom i framtiden.”

”Vi imponerades av detaljerna och passionen bakom Nicklas egna typsnitt. Utan att skrika visar han kompetens och prestation i sitt arbete. Rent och korrekt passar hans arbete perfekt in i vad vi uppfattar som skandinavisk design.”