De utser årets Kycklingstipendiater

TEXT 

Camilla de Petris

ÄNDRAD 

2015-01-26

 | 

PUBLICERAD 

2015-01-26

Nu är det klart vilka som utgör årets Kycklingjury. Det blir Nina Åkestam, Olle Langseth, Lotta Ågerup och Desiré Engström som tillsammans med en av kycklingstipendiaterna från 2014 väljer vilka tre unga talanger som premieras med 20 000 kronor vardera. 

– Att fylla på branschen med nya, fräscha perspektiv har nog aldrig varit viktigare än nu. Därför ser jag fram emot att bli golvad av smarta kandidater som inte bara ser kommunikation som något kul för stunden, utan som ett verktyg för att göra skillnad på riktigt, säger Nina Åkestam, reklamforskare och lärare på Handelshögskolan i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Kycklingstipendiet är ett av de specialpris som delas ut under Guldäggsgalan. Tanken är att uppmuntra unga och lovande kreatörer att utvecklas inom sitt område. Och det kan sökas av alla som studerar eller har varit verksamma inom branschen i max tre år.

– Det ska bli otroligt spännande att få se vad dessa friska och oförstörda hjärnor har lyckats skapa, säger Olle Langseth, copywriter DDB Stockholm, i samma pressmeddelande.

Årets Kycklingjury

Nina
Nina Åkestam, reklamforskare och lärare på Handelshögskolan i Stockholm.
Olle
Olle Langseth, copywriter på DDB Stockholm.
Lotta
Lotta Ågerup, art director på King.
desiree
Desiré Engström, copywriter på Åkestam Holst.