Design S firar 10 år

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-05-04

 | 

PUBLICERAD 

2016-05-04
En ny omgång av den breda, svenska designtävlingen Design S har öppnats, med rekordmånga kategorier och ny juryordförande.

Tävlingen Design S riktar sig till professionella designers, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse. I år är det tio år sedan utmärkelsen delades ut för första gången, och juryn ser en ny ordförande i Lisa Lindström, vd och grundare av designbyrån Doberman, tillika regeringens rådgivare inom innovation och design.

qnhdoibpchgkii4ntibu– Design har ett otroligt momentum just nu, så det ska verkligen bli spännande att se hur det påverkar ansökningarna till årets utmärkelse. Jag hoppas på att bli både utmanad och överraskad i mitt arbete som juryordförande, säger Lisa Lindström.

– Design S är Sveriges främsta designutmärkelse, men utgör även en mötesplats där designbransch och näringsliv diskuterar vad som är viktigt för design i dag. Förutom det självklara värdet för formgivare och företag vill vi att priset också ska vara en temperaturmätare i samtiden och visa Sveriges framskjutna position på designområdet, säger Stina Nilimaa Wickström, ordförande i Svensk Forms styrelse.

Lisa_LindstromI år är det dessutom tio kategorier i vilka pris ska delas ut:

Grafisk design
Tjänstedesign
Digitala produkter och tjänster
Konsthantverk & Hantverk
Hållbart samhälle
Produkter & Accessoarer
Möbler, Inredning & Textil
Arkitektur
Industridesign
Mode