Fresco kommer till Windows

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-11-05

 | 

PUBLICERAD 

2019-11-05
Adobe Fresco, som kungjordes på Adobe Max i fjol under namnet Project Gemini, tar plats på Adobe Max även i år. Denna gång för att lanseras på Windows.

När arbetet med Fresco började fanns planer för att skapa en version för Windows från början. De hade fått mängder av frågor kring Adobe Illustrator Draw och Photoshop Sketch till Windows, men det var först när Surface Studio lanserades de visste att de skulle kunna skapa Fresco för Windows.

Fresco lanserades på Ipad i september, och nu finns appen även för Windows.

”Det var inte lätt att bygga, men vi arbetade nära Microsoft och Intel för att få penslarna helt rätt, och för att få så mycket ut från hård- och mjukvaran som möjligt. Och om vi får säga det själva så har vi gjort ett riktigt bra jobb. Vi har optimerat Photoshop-penslar på ett sätt som kommer göra digitala kreatörer glada,” skriver Adobe.

Frescos dokument sparas i Adobes nya Cloud Document-format, vilket innebär att kreatörer som jobbar mobilt kan arbeta på olika enheter som är kopplade till internet. Windows-användare kommer också ha tillgång till ett arbetsflöde som, enligt Adobe, varit efterfrågat länge. Ett arbetsflöde som inkluderar mobilt tecknande med Photoshop och Illustrator på en och samma enhet.

I dagsläget stöds Fresco på följande Windows-enheter:

Microsoft Surface Pro 4, 5, 6
Microsoft Surface Book 1, 2
Microsoft Surface Studio 1, 2
Microsoft Surface Go
Wacom Mobilestudio Pro 13”, 16”