Happy F&B tar hem Design S i grafisk design

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2018-06-13

 | 

PUBLICERAD 

2018-06-13
I veckan delades priser ut till de vinnande bidragen i Swedish design awards 2018. I grafisk design var det Happy F&B som tog hem priset.

Design S – Swedish design awards riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, producenter och företag som arbetar med design i bred bemärkelse. Design S samarbetar med flera branschorganisationer som tillsammans med Svensk Form och juryordförande Lisa Lindström tar fram juryn och bidrar till prisets enorma bredd inom samtliga designdiscipliner.

– I en föränderlig tid som kräver nya lösningar visar årets nominerade bidrag att Sverige är en ledande designnation med stor kreativitet och innovativ kraft, säger Mats Widbom, vd Svensk form.

– Jag och juryn är väldigt stolta över årets alla Design S-vinnare – det har varit så intressant att arbeta med dem! Sveriges starka designtradition lyser verkligen igenom, säger Lisa Lindström, juryordförande.

Göteborgsoperan.

I kategorin grafisk design var det Happy F&B som kammade hem årets prisstatyett. Det var för byråns jobb med Göteborgsoperans nya grafiska profil de tog hem priset. Motiveringen löd:

”Göteborgsoperans nya identitet lyckas genom en experimentell skapandeprocess, som involverar husets medarbetare och den geografiska platsen, förmedla både lekfullhet och elegans. Den rörliga formen som fungerar utmärkt i digitala kanaler för tankarna till ett samtida och levande operahus.”

Pond & Bontouch kammade hem priset i kategorin digitala produkter och tjänster för sitt arbete med SJ, och Doberman vann i Tjänstedesign för sexualundervisningsappen Privatliv, beställd av sexualupplysarna Nathalie Simonsson och Zafire Vrba.

Alla vinnare finns på Design S hemsida.

Privatliv.
SJ.