Hon börjar blogga på capdesign.se

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-11-09

 | 

PUBLICERAD 

2015-11-09
Under de kommande månaderna kommer Hyper Island-studenten Sofie Nilsson att göra sin praktik på Superheroes i Amsterdam – och blogga hos oss på CAP&Design.
sofienilsson
Sofie Nilsson.

Vem är du och vad gör du?
– Jag heter Sofie Nilsson och just nu läser jag min sista termin på Digital Media Creative-programmet på Hyper Island. Innan det har jag bland annat frilansat ett tag som designer och illustratör, men också tagit en kandidatexamen ifrån Linnéuniversitetet i Kalmar i Medie kommunikation.

Vad vill du göra i framtiden?
– Framtiden är alltid klurig, just nu är mitt mål att komma till Amsterdam och få en massa nya erfarenheter så får vi se vad som händer längre fram. Men att jobba inom design/illustration/motion graphics är drömmen.

Vad ska du blogga om?
– Tanken är att jag ska dela med mig av livet i Amsterdam, så som mina egna erfarenheter och upplevelser där nere ifrån och att ge en generell inblick i hur det är att åka utomlands och göra sin praktik.

Vad kommer du att göra på din praktikplats?
– Jag kommer ha en roll som Creative/Design intern under min praktiktid på Superheroes.

Varför valde du just den praktikplatsen?
– Jag har haft ögonen på Superheroes ända sen jag började på Hyper Island då jag verkligen gillar deras approach till att göra reklam. Jag är jätteglad för att jag får chansen att göra min praktik där. Amsterdam är dessutom sagt att vara en internationell hotspot för den kreativa industrin och stan vimlar av otroligt duktiga människor.