Idéhöjd och gott hantverk

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-10-07

 | 

PUBLICERAD 

2015-10-07
Imorgon är sista dagen att nominera en kreatör i tävlingen Nordic Creative Talent Award som arrangeras av CAP&Design tillsammans med Adobe. Vi har pratat med Digge Zetterberg som är juryordförande om vad hon har för förväntningar på tävlingen och vad hon tillsammans med den övriga juryn kommer att titta efter.

jury5

Hur känns det att vara juryordförande?
Det känns jättekul att få vara juryordförande för tävlingen och få vara med och lyfta fram morgondagens talanger.

Vad kommer ni att titta på när ni bedömer bidragen?
Det kommer säkerligen bli en del diskussioner i juryn, men jag gissar att alla jurymedlemmar kommer leta efter både idéhöjd och gott hantverk.

Vad tror du att ni kommer att få se mest och minst av?
Ofta kan det gå lite trend i en viss typ av lösningar, och det är ju sällan kul med upprepningar, eller när det känns för reklambransch-internt. Jag har däremot inget emot idéer som är lite visionära- kan man tänka ut nåt går det antagligen att genomföra imorgon med tanke på hur snabbt utveckligen går nuförtiden! Så man får gärna ta ut svängarna lite för min del.

Vad vill du helst se för bidrag?
Jag hoppas få se insiktsfulla bidrag! Det vill säga bidrag där man märker att personerna bakom verkligen har tänkt till och hittat en ide eller lösning som löser ett riktigt problem, eller bjuder mottagaren på en upplevelse.

Vill du nominera en nordisk kreatör under 28 år? Klicka här för att komma till tävlingssajten.