Ika Johannesson leder Kolla!-galan

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-09-15

 | 

PUBLICERAD 

2016-09-15
Den 26 oktober är det dags för prisutdelning i Svenska Tecknares tävling på Rival i Stockholm. Förutom att vinnarna i de tre kategorierna tillkännages, delas också publikens pris ut.
Foto: Jenny Gustafsson
Foto: Jenny Gustafsson

– Jag ser verkligen fram emot att få ge pris och hylla folk som gör bra saker och det har ju de som vinner i Kolla! verkligen gjort, säger Ika Johannesson som leder galan.

Ika Johannesson är kulturjournalist och programledare för Kulturnyheterna. Hon har tidigare skrivit boken Blod Eld Död tillsammans med Jon Jefferson Klingberg, grundat tidningen Sex och varit redaktör för SVT:s Kobra.

– Ika har i år med sina reportage om juryarbetet med mera, följt Kolla! på nära håll och är på alla sätt ett självklart val som konferencier med uppgiften att lotsa alla – publik, pristagare och jurydeltagare – genom kvällen, säger Åsa Anesäter som är projektledare för Kolla! och tillförordnad verksamhetsledare för Svenska Tecknare.

Kolla! ska lyfta fram det bästa inom bild och form, och samtidigt synliggöra och uppmärksamma kreatörer som verkar inom illustration, grafisk form och rörlig bild.