Instagrambilder ska pryda frimärken

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-05-19

 | 

PUBLICERAD 

2016-05-19
Postnord har startat tävlingen #mittfrimärke, där vinnarna får sin instagrambild på ett svenskt frimärke.

postnord

Tävlingen startar den 18 maj och de sju vinnande bidragen kommer att släppas i maj 2017. Alla hashtaggade bidrag kommer att samlas på tävlingssajten mittfrimärke.se där de tävlande kan lära sig mer om att fotografera frimärksmotiv och inspireras av frimärken genom tiderna.

– Instagramtävlingen #mittfrimärke sammankopplar kraften i den fysiska försändelsen med social och digital kommunikation. Frimärksmotiven har alltid speglat den aktuella Sverigebilden och det känns därför extra roligt att de nya motiven helt och hållet kommer från svenskarna själva, säger Per Ljungberg, kommunikationschef Postnord Sverige.

Tävlingen pågår mellan 18 maj och 12 augusti och går ut på att de tävlande lägger upp sina bilder med hashtaggen #mittfrimärke på Instagram. För att tävla behöver du dessutom följa PostNords Instagramkonto. PostNords Frimärksråd utser sedan tjugo finalbilder som visas på mittfrimärke.se, där svenska folket röstar fram tre vinnarbilder. Resterande fyra utses av juryn.

– De vinnande motiven i tävlingen hamnar i fint sällskap med bland annat rymdfarare, historiska händelser, idrottsstjärnor, kungligheter och nu senast Prideflaggan. Vi hoppas på bilder och motiv från hela Sverige och ser fram emot en spännande tävling med många bidrag, fortsätter Per Ljungberg.

Läs mer om tävlingen och reglerna här.