Lättare delta i Adobe Live på Behance

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2020-06-12

 | 

PUBLICERAD 

2020-06-12
Under våren har Adobe satsat på att få igång Adobe Live, livestreamar på Behance under tider på dygnet som kan fungera bättre för publiken i Europa. Ett litet steg för mänskligheten kanske, men ett stort kliv mot intressantare diskussioner och nätverkande på Behance för oss i Sverige.

Adobe Live – SkärmdumpDå Adobe köpte Behance 2012 var det världens största plattform där professionella kreatörer kunde visa upp vad de gjort och skapa kontakt med andra över hela världen, berättar Simon Morris, senior marknadsdirektör på Adobe.

Sedan dess har Adobe byggt ut plattformen och bland annat lagt till livestreamar – där professionella kreatörer från hela världen kunnat mötas kring föreläsningar, för att utvecklas inom till exempel typografi, illustration, rörligt och foto.

Då vi kollat in några föreläsningar från Adobe Live på Behance har interaktionen mellan föreläsarna och publiken verkligen fungerat. Med frågor som faktiskt plockas upp av föreläsaren och samtal som pågår och flyttar med från en föreläsning till en annan.

Känslan har varit mer som att vara en del i en liten men ändå tämligen tillfällig klass, än att till exempel se en tutorial på Adobe Illustrator på Youtube.

Men då en intressant föreläsning för oss i Sverige ligger på en tid då vi vanliga dödliga hellre ligger i sängen och skämskuddar över dagens misstag på jobbet, eller låter hjärnan hitta på något annat kreativt för att slippa somna, blir det lättare att se föreläsningen i efterhand.

[fakta id=”46988″]Och då försvinner mycket av möjligheten att delta med frågor och diskussioner direkt till föreläsarna. Även om Adobe också kopplat plattformen Discord till Adobe Live. Där samlas användarna och kan driva diskussioner vidare.

Men det blir inte riktigt samma sak, då föreläsningen redan varit.

– På Adobe Live interagerar moderatorer och inbjudna föreläsare med alla i realtid. Så för att få ut det mesta av Adobe Live rekommenderar jag att ansluta till livestreamen och logga in (med ditt Adobe id, reds. anm.) för att kunna delta i konversationen, förklarar Simon Morris.

På frågan om Adobe Live enbart är för användare av Adobes produkter, svarar Simon Morris att det är öppet för alla som har en kreativ nyfikenhet och vill utvecklas och dela erfarenheter med varandra, oavsett vilka verktyg du använder eller på vilken nivå du befinner dig.

Om du själv vill prata på Adobe Live tipsar Simon Morris om att ta kontakt med Adobes team direkt på Behance eller Discord.

– Flera kreatörer och designers som meddelat intresse att delta har sedan kommit med på Adobe Live.