Norska traditioner tas tillvara på i brödformgivning

TEXT 

Camilla Buch

PUBLICERAD 

2015-02-23

När norska bageriet Bakers ville skapa ett nytt koncept för sitt produktvarumärke Bakehuset blev det Scandinavian Design Group som fick uppdraget.

Bakers är Norges största bageri och har länge fokuserat på industriell produktion av bröd. I den nya formgivningen ville de visa på sina äldre bakkunskaper, med fokus på hantverket. Lösningen blev en rustik och ärlig form. På tjockt, brunt papper har man använt sig av svart färg och en grövre tryckteknik för att koppla till produktens taktila egenskaper.

”Folksagor har en stor roll i norsk kultur. Vi har en lång och stolt bakningstradition i Norge, och så länge brödet bakats har det också funnits en tradition med skärbrädor, alla med sina unika egenskaper. Detta var utgångspunkten för vår designlösning. Namnen på brödet har tagits från karaktärer i norska folksagor”, skriver SDG om projektet.

Norgesbrød_web-02_800_545_90_s_c1

 

Norgesbrød_web-03_800_545_90_s_c1

 

Norgesbrød_web-04_800_545_90_s_c1