De delar med sig av sina stories och fototips

TEXT 

Mina Stierna

ÄNDRAD 

2019-03-11

 | 

PUBLICERAD 

2019-03-11

Foto: Ida Bjørvik

Programmet Canon Nordic Photographer Program startades 2016 och är ett samarbete mellan de nordiska länderna, i syfte att presentera olika fotografer och influencers inom deras respektive teman och specialområden. Programmet får nu de fem nya medlemmarna; Ida Bjørvik, Iiris Heikka, Morten Nordstrøm, Gunnar Freyr och Alex Høgh Andersen vilket utvidgar gruppen till totalt 21 medlemmar.

Canons Nordic Photographer Program bygger på ett samarbete mellan varje enskild fotograf och Canon, och programmet pågår i ett år eller mer. Vid olika Canon-evenemang ges fotoentusiasterna möjligheter att träffa fotograferna, ta del av deras bästa fototips och följa deras bilder och stories på Canons sociala medier.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta de här fem nya och inspirerande fotograferna till vårt Nordic Photographer Program. Tillsammans bidrar de med nya och unika inblickar och stories till vårt redan inspirerande nätverk av fotografer. Programmet får nu en ännu större mix av fotoinriktningar och kan visa vilken fantastisk mångfald som finns inom foto, säger Jenni Lindström, marknadsdirektör för Canon Norden.

Ida Bjørvik kommer från Norge och fotograferar mode, skönhet och porträtt. Hon fokuserar på att fånga känslor och stämningar, oftast via bilder på kraftfulla och sensuella kvinnor.

Iiris Heikka är en finsk fotograf som inriktar sig på porträtt, reportage, landskap, natur och mode. Inspiration hämtar hon av att få visa hur hon själv ser på världen och att få ge människor en röst via intressanta färger, kompositioner och detaljer.

Morten Nordstrøm är en oberoende fotograf med bas i Köpenhamn. Han är känd världen över för sina nyckfulla och suggestiva gatuscener och intensiva porträtt, som berättar starka stories om människor.

Gunnar Freyr är en av Islands mest berömda fotografer, med en rad bilder som blivit synonyma med Island. Han fokuserar på äventyr, natur och vildmark och för att få sina bästa bilder reser han till några av Islands mest avlägsna delar och till Grönland. Dessutom undervisar han vid Reykjavik School of Photography.

Alex Høgh Andersen är världskänd som rollinnehavare i TV-serien Vikings. Som fotograf täcker han många olika områden – från landskap och reportage till gatukonst och porträtt. Och som skådespelare kommer naturligtvis mycket av hans senaste verk från filminspelningsplatserna, där gamla män med rynkor och långt skägg utgör vanliga motiv.

Mer information om Ida Bjørvik, Iiris Heikka, Morten Nordstrøm, Gunnar Freyr, Alex Høgh Andersen och de andra medlemmarna i programmet finns på: www.canon.se/nordic-photographers