Ny app håller koll på tåget

TEXT 

Mina Stierna

ÄNDRAD 

2019-02-22

 | 

PUBLICERAD 

2019-02-22

”Var är mitt tåg?” är en ny funktion som visar geografisk position och aktuell hastighet i realtid för samtliga SJs tåg som är på resa. Den ger också resenären möjlighet att se position och hastighet för tåg som ännu inte lämnat startdestinationen, under förutsättning att resan ska ske i närtid. Funktionen kan nu testas i SJ Labs-appen.

– Vi tror att detta särskilt kommer hjälpa dig som tågpendlar, då det nu blir möjligt att se var tåget befinner sig och om det rör på sig även innan det åker från sin startstation. Vi vill ha så mycket återkoppling som möjligt så att vi kan vässa funktionen ännu mer, säger Claes Lindholtz, chef för SJs affärsutveckling.

Den nya funktionen är en vidareutveckling på den trafikinformation som finns i SJ-appen och har samma utseende. I kartvyn kommer den tågstäcka som visas följa spåret, istället för att visa fågelvägen mellan två eller flera stationer, vilket innebär att användaren får en mer precis uppfattning om var på järnvägen tåget faktiskt befinner sig.

– ”Var är mitt tåg?” använder helt nya datakällor och genom att testa dem i SJ Labs kan användarna hjälpa till att säkra kvalitén i den information som visas. Märker vi att det fungerar flyttar vi ut funktionerna till den vanliga appen, precis som vi gjort med tidigare funktioner, säger Claes Lindholtz.

Fakta SJ Labs

SJ Labs är SJs arbete för att snabbt ta fram prototyper och beta-versioner av tjänster och produkter. Den kan laddas ner till både Apple och Android och ”Var är mitt tåg?” finns med i den senaste uppdateringen.