Ny bag-in-box-form hos Lindemans

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-08-26

 | 

PUBLICERAD 

2015-08-26
Vinhuset Lindemans har, efter att ha gjort en undersökning i svenska hem, gjort en redesign av sin bag-in-box-förpackning.
Bib-123
Lindemans nya förpackningsdesign ska göra det lättare för konsumenten att öppna, få ut, och placera tappen på bag-in-boxen.

Undersökningen visade att många konsumenter tyckte att det var svårt att få ut och placera tappen rätt på förpackningen. Detta ville Lindemans ändra på, och skapade därför en förpackning med en femte sida.

– Det finns många olika former av bag-in-box på marknaden men vi har aldrig tidigare sett någon förpackning som sätter funktion före form och ökar konsumentupplevelsen rent funktionellt. Vi såg dagens bag-in-box-förpackningar som ett område med tydlig förbättringspotential och då framförallt när det gäller själva öppningsprocessen. Så vi bestämde oss för att ta tag i saken med målet att förenkla för våra konsumenter och ge dem en bättre helhetsupplevelse, säger Anna Andrée Jeppe, marknadschef i norden på Treasury Wine Estates som producerar Lindemans viner.

Lindeman?s Bin 45 Cabernet Sau  vignon BiB  - lifestyle kök