Ny kategori i 100-wattaren

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-06-03

 | 

PUBLICERAD 

2016-06-03
Strategisk design är årets nyhet i kommunikationstävlingen 100-wattaren.

100-wattaren pokaler

För att vinna i den nya kategorin ska du ha uppnått bäst effekt och kreativitet i kommunikationsinsatser där strategisk design stått i fokus, skriver Sveriges Annonsörer som arrangerar tävlingen. Inom strategisk design finns fyra underkategorier: konsument, företag, ideellt och internationellt.

– Strategisk design är en efterlängtad nyhet som både annonsörer och byråer efterfrågat. Strategisk design är mycket viktigt för framgångsrik kommunikation som fungerar och får nu Sveriges bästa tillfälle att tävla i fyra egna kategorier i 100-wattaren. Det ska bli otroligt spännande att få se alla nominerade bidrag i strategisk design som gett effekt, säger Ulf Hermansson Samell, utbildnings- och eventschef på Sveriges Annonsörer och ansvarig för 100-wattaren.

Casen ska vara producerade mellan 2014 och 2016 och det får gälla bland annat varumärkesidentitet, corporate identity och förpackningsseriedesign. Bidragsinlämningen öppnar 17 augusti och sista inlämningsdag är 20 september.

– För oss varumärkesbyråer är det otroligt välkommet att nu kunna tävla i 100-wattaren. Strategisk design är en kommunikationsform med hög effekt per investerad krona och 100-wattaren är ett bra sätt att lyfta fram detta, säger Ulf Berlin som är vd på varumärkesbyrån Silver.